Docks Bruxsel schakelt versnelling hoger met beheerder Ceusters

Terug naar overzicht

Docks Bruxsel schakelt versnelling hoger met beheerder Ceusters

Docks Bruxsel duwt het gaspedaal in 2022 wat harder in. Na een geweldig bezoekersaantal in de afgelopen maanden, mikt het winkelcentrum op een recordaantal van 6,3 miljoen bezoekers in 2022. Hiervoor is NEG, eigenaar van Docks Bruxsel, een nieuwe samenwerking aangegaan met Ceusters.

Met recordjaar 2021 nog maar pas achter de rug kan het Brusselse shoppingcenter Docks Bruxsel alweer straffe cijfers voorleggen. In de eerste 3 maanden van het jaar haalde het maar liefst 1,7 miljoen bezoekers met als uitschieter de maand januari waar het afklokte op zo’n 700.000 shoppers. Daarmee zit het center aan het Brusselse kanaal - waar naast winkels ook een bioscoop, eventhall en een heus avonturenpark gehuisvest zijn - bij de best presterende shoppingcenters van ons land.  

Nieuwe samenwerking met Ceusters

Docks Bruxsel is echter niet van plan om het hierbij te laten en wil een versnelling hoger schakelen door de krachten te bundelen met vastgoedbeheerder Ceusters. Ceusters zal dus minstens de komende drie jaar het management van het winkelcentrum op zich nemen en de sterke ambities van Docks een boost geven. 

Bezoekers uit het hele land 

Het zal voor velen geen verrassing zijn dat Ceusters de nieuwe uitbater wordt van het Brusselse winkelcentrum. Momenteel is het vastgoedbedrijf met hoofdzetel in Antwerpen de grootste onafhankelijke beheerder van winkelcentra in ons land. Ze zijn al jaren succesvol in de retailwereld met o.a. Wijnegem Shop Eat Enjoy, Grands Prés in Bergen, K in Kortrijk, en vele andere. Ook voor Ceusters is het een belangrijk en uniek beheersmandaat dat aan hun portefeuille wordt toegevoegd. 

"Docks Bruxsel is nu volledig op weg om zich te vestigen", verklaart Axel Ceusters, COO Ceusters. "Het biedt alles wat een winkelcentrum anno 2022 moet bieden, een aantrekkelijk winkelaanbod, tal van horecagelegenheden, persoonlijke beleving en zelfs kantoorruimte. Het grote overdekte attractiepark Lego Discovery Centre wordt deze zomer geopend, wat nog meer bezoekers uit het hele land zal trekken. Wij zijn zeer verheugd om met Portus Retail samen te werken en geloven dat onze ervaring Docks Bruxsel zal helpen om nog meer te groeien."

Focus op duurzaamheid 

Vandaag staat Docks Bruxsel bekend als een van de meest duurzame winkelcentra van Europa. De ventilatie en airconditioning worden op natuurlijke wijze verzorgd dankzij een ingenieus geïntegreerd ventilatiesysteem in het grote glazen dak. Er zijn maar liefst 4.500 m² zonnepanelen en het regenwater wordt gefilterd door een groendak, dat hergebruikt wordt voor de sanitaire voorzieningen, om het winkelcentrum te reinigen en de planten water te geven.  

Die duurzaamheid is een troef voor de nieuwe uitbater. Eind vorig jaar trad Ceusters namelijk toe tot het UN Global Compact, 's werelds grootste strategische duurzaamheidsinitiatief voor bedrijven. Ze zullen ook bij Docks Bruxsel - net als bij de andere winkelcentra - kijken hoe ze het Brussels winkelen nog duurzamer kunnen maken en hoe ze de klantervaring nog meer kunnen verbeteren. 

Meer berichten