CEUSTERS versterkt haar duurzaamheidsteam met CSRD-expertise

Terug naar overzicht

CEUSTERS versterkt haar duurzaamheidsteam met CSRD-expertise

CEUSTERS kondigt met trots de komst aan van Paulien Geeraerds, die het duurzaamheidsteam verder komt versterken en heel wat kennis meebrengt omtrent de steeds belangrijker wordende ‘Corporate Sustainability Reporting Directive’ (CSRD). Geeraerds bouwde heel wat expertise op omtrent de EU-richtlijn, die grote en beursgenoteerde bedrijven verplicht om informatie over hun ESG-monitoring - en zowel de maatschappelijke als ecologische impact daarvan - publiek te maken.

De invoering van alle kennis omtrent CSRD-rapportering is intern van cruciaal belang voor CEUSTERS, maar het stelt het bedrijf ook in staat om waardevolle diensten te verlenen aan haar grote klanten in vastgoedbeheer.

Door die klanten te helpen bij het opstellen en rapporteren binnen het CSRD-raamwerk, wil CEUSTERS hen ondersteunen bij het definiëren van duurzame strategieën en de operationele uitvoering ervan. Dit omvat het implementeren van de nodige processen, het verzamelen en analyseren van gegevens, en het vastleggen van belangrijke KPI’s en budgetten om zo de evolutie op het vlak van duurzaamheid te kunnen monitoren.

"Samen met onze klanten streven we ernaar om elk gebouw in onze portefeuille te bekijken vanuit een duurzaamheidsstandpunt, de juiste paden uit te stippelen de resultaten op dat vlak nog meer te verbeteren, en hen voortdurend te ondersteunen”, zo stelt Toon De Meester, Retail Operations Manager bij CEUSTERS.

De komst van Geeraerds betekent alvast een significante vooruitgang in CEUSTERS' betrokkenheid op het vlak van duurzaamheid. Haar rol overstijgt de expertise van CSRD. "Het is absoluut rol om te fungeren als een interne katalysator, die iedereen bij CEUSTERS inspireert om de doelstellingen voor het verminderen van de CO2-voetafdruk in de komende jaren te bereiken. Daarnaast zal ik ook mee toekijken tijdens het opstellen van de diverse SDG-rapporten en CEUSTERS mee ondersteunen bij haar engagement omtrent het UN Global Compact-initiatief", zegt Geeraerds.

Met Geeraerds aan boord zet CEUSTERS alvast nog meer in op duurzaamheid, zowel intern als voor haar klanten. Deze aanstelling onderlijnt de toewijding van het bedrijf om haar expertise op het vlak van duurzaamheid in de vastgoedsector te optimaliseren en verder te versterken. 

De adoptie van CSRD-rapportage is cruciaal voor CEUSTERS intern en stelt het bedrijf ook in staat waardevolle diensten te leveren aan haar grote vastgoedbeheerklanten.

 

Mijlpalen

2020: Interne SDG-workshops

2021: CEUSTERS sluit zich aan bij het UN Global Compact

2022: Eerste duurzaamheidsverslag CEUSTERS (COP Global Compact)

2023: Elektrificatie van het wagenpark

2024: Start van een toegewijde ESG-implementatiemanager

 

Lees ons volledige magazine via onderstaande knop.

Meer berichten