14 augustus 2017 in
Letting, sales & consultancy
Warehouse

Opening logistics centrum voor Electro Stock

Het Oost-Vlaamse bedrijf Electro Stock, groothandelaar en tevens retailer in de verkoop van huishoud- en televisietoestellen opent een nieuw logistiek centrum te Lede.

Opening logistics centrum voor Electro Stock

Het Oost-Vlaamse bedrijf Electro Stock, groothandelaar en tevens retailer in de verkoop van huishoud- en televisietoestellen opent een nieuw logistiek centrum te Lede. Electro Stock is als groothandelaar actief in Europa en levert aan retailers zoals Carrefour en Auchan in Frankrijk en Tesco in het Verenigd Koninkrijk. In België hebben ze een andere strategie en leveren ze rechtstreeks aan de consument via eigen winkels. Om hun lokale en internationale distributie te optimaliseren waren ze al een tijdje opzoek naar een nieuw logistiek platform.


HUGO CEUSTERS dat eerder al een winkel verhuurde aan Electro Stock in het retailcomplex Dok-Noord te Gent, vond ook een geschikte locatie voor de logistieke activiteiten. Electo Stock richtte voor de aankoop van de logistieke site een nieuwe vennootschap op, met name Lede Logistics. Het gebouw was eigendom van de COLRUYT GROUP, deze had er een logistiek centrum voor haar dochteronderneming Bio-Planet (verhuisd naar het logistieke centrum van COLRUYT GROUP te Ath/Lessines). Het verkochte gebouw heeft een oppervlakte van 6.316 m² en is voorzien van 4 laadkades.

 

Electro Stock werd opgericht in 1989, en heeft zijn hoofdkantoor in Aalst. De afgelopen decennia is het bedrijf uitgegroeid tot ongeveer 50 werknemers met acht winkels in België (Aalst, Harelbeke, Molenbeek, Ronse, Ukkel, Ninove, Gent en Roeselare).