15 juni 2021 in
Letting, sales & consultancy
commercial real estate
Warehouse

Industrial Agency neemt een vliegende start

Gedurende de eerste jaarhelft van 2021 werden er 72 transacties gerealiseerd voor een totale oppervlakte van 114.215 m²

Industrial Agency neemt een vliegende start

Gedurende de eerste 6 maanden van 2021 werden door het team industrieel en logistiek vastgoed van CEUSTERS 72 transacties (47 verhuurdeals en 25 verkopen) gerealiseerd voor een totale oppervlakte van 114.215 m². Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“We merken dat bedrijven optimistisch naar de toekomst kijken, en goesting hebben om te ondernemen. Het ondernemersvertrouwen in de Europese maakindustrie is gestegen naar het hoogste peil in 25 jaar. De conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België heeft een historisch maximum bereikt - het hoogste niveau sinds 1980, het eerste jaar van de indicator in zijn huidige samenstelling. Daarenboven surft de logistieke sector voort op de groei van e-commerce en worden er lokaal meer voorraden aangehouden. De pandemie toonde de risico’s van het just-in-time principe. We zien een shift naar just-in-case”, aldus Christophe Wuyts, Head of Industrial Agency.

De gerealiseerde deals zijn geografisch mooi gespreid over het land: 27 transacties vonden plaats in de provincie Antwerpen, terwijl er ook 18 transacties plaats vonden in de regio Limburg/Luik. 18 transacties werden gerealiseerd in de regio Oost-/ en West-Vlaanderen en tenslotte werden 9 deals afgesloten in de provincie Vlaams-Brabant.

CEO Ingrid Ceusters-Luyten: “De spreiding van onze lokale kantoren in Hasselt, Gent en Brussel is een succes story. Wij geloven in een sterke lokale verankering in combinatie met expertise en ervaring van onze medewerkers.”

Enkele transacties in de kijker:

Ternat verhuur 17.985 m² (confidential)
Bornem verhuur 11.981 m² Rogue Benelux
Lede verkoop 6.538 m² Calli
Deerlijk verhuur 5.671 m² BSI
Geel verhuur 5.000 m² TSR Plastics
Antwerpen verhuur 3.750 m² On-Time
Wilrijk verhuur 3.522 m² FT Group
Sint-Truiden verhuur 2.913 m² Covess
Aartselaar verhuur 2.570 m² Jaguar - Land Rover Metropool
Oevel verhuur 2.437 m² IREM
Beerse verkoop 1.650 m² Vrints Scrap & Services
Kortrijk verhuur 925 m² WijKopenAuto's

De gemiddeld afgesloten huurprijzen in 2021 liggen overigens 6% hoger vs. de huurprijzen van 2020; in geen enkele Belgische provincie zijn er grote afwijkingen te noteren op deze lichte stijging.

 

BUI

bui 2

 

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in vastgoed.

Wilt u het nieuws uit de vastgoedwereld of onze realisaties op de voet volgen? Vul dan hier uw e-mailadres in. Zo blijft u steeds op de hoogte. Waar u ook bent.