21 december 2017 in
retail
Letting, sales & consultancy

Bekende sneakerwinkel Snipes opent eerste vestiging in België

Internationale retailers kiezen steeds meer voor Antwerpse Meir en Stadsfeestzaal

Bekende sneakerwinkel Snipes opent eerste vestiging in België

De bekende, trendy sneakerwinkel Snipes opent op 21 december zijn eerste winkel in België, en dat in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Het bewijst meteen dat de grote retailers nog steeds voluit voor de Antwerpse Meir kiezen, ondanks de knip in de Leien. Opmerkelijk is dat ook andere grote internationale merken zoals H&M en Urban Outfitters er dit jaar een winkel openden, of hun huurcontract vernieuwden. Dat meldt Group Hugo Ceusters-SCMS, de Antwerpse vastgoedreus die de commerciële verhuring van de Antwerpse Stadsfeestzaal in handen heeft.

 

Snipes, de bekende kledingwinkel gespecialiseerd in streetwear, sneakers en andere accessoires, heeft al vestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië en zelfs drie in Nederland. Maar in ons land had de winkel voorlopig nog geen vestiging. Via de Antwerpse vastgoedbeheerder Group Hugo Ceusters-SCMS opent nu op 21 december het eerste Belgische filiaal, en dat niet toevallig in de Antwerpse Stadsfeestzaal - het prestigieuze shoppingcenter aan de Antwerpse Meir. Het internationale merk palmt goed 466 vierkante meter in en neemt zo de vrijgekomen ruimte in waar vroeger kledingwinkel Pimkie zat.

 

Dat Snipes voor de Meir kiest, hoeft niet te verwonderen. Anno 2017 staat de Antwerpse Stadsfeestzaal meer en meer op het verlanglijstje van internationale retailers, en dat ondanks de knip van Leien en andere grote mobiliteitswerken. Zo opende Weekday een drietal weken geleden een winkel van 752 vierkante meter, net zoals het Amerikaanse Urban Outfitters haar huurcontract hernieuwde voor de komende jaren.

 

“Dit bewijst de honger van de grote internationale merken om zich op de Meir te vestigen. Retailers laten zich niet afschrikken door al die werken in Antwerpen en grijpen hun kans als hun droompand vrijkomt.” Axel Ceusters, managing director Group Hugo Ceusters-SCMS

 

Met een huurprijs van 1.950 euro per vierkante meter is de Meir dit jaar de allerduurste winkelstraat van België. Daarmee laat de Antwerpse winkelstraat voor het eerst de concurrentie van de Brusselse Nieuwstraat en de Louizalaan achter zich. Na enkele mindere jaren kan de Antwerpse Stadsfeestzaal trouwens ook opnieuw uitstekende cijfers voorleggen. Vorig jaar trok het shoppingcenter meer dan 6 miljoen bezoekers, evenveel als in de succesvolle beginjaren.